Werk en kanker

. Voor werkgevers | werknemers | ondernemers

. Verzuimbegeleiding en re-integratie bij kanker

. 1e en 2e spoor

. Specialistische kennis over werk en kanker

Coaching en kanker

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, kan dit een chaos veroorzaken in je leven. Niet zo verwonderlijk dus dat veel getroffenen naast fysieke gevolgen mentaal een flinke klap krijgen. Gek genoeg worden die gevolgen meestal pas merkbaar als de behandelingen zijn afgerond en de draad van het leven weer kan worden opgepakt. Juist dan kunnen innerlijke vragen opkomen waar geen antwoord op paraat is.

Life event

Kanker krijgen is een ingrijpend life event. De ziekte gaat over leven en dood en dat heeft invloed op alle levensdomeinen, ook op dat van werk. Waar de ene werkende wil doorgaan, ook tijdens behandelingen, wil of lukt dat de andere gewoonweg niet. Gelukkig kunnen steeds meer mensen het werk op enig moment weer oppakken. De meesten willen dat ook. Want werken gaat over het gezonde deel in mensen, het in de wereld zetten van kennis, vaardigheden en talenten, waarde creëren en van waarde zijn.

Kanker en werk

Om werkenden met kanker te ondersteunen bij hun re-integratie, werk ik sinds 2018 samen met Re-turn. Dit bedrijf is als enige in Nederland gespecialiseerd in de re-integratie van mensen met kanker. Als consultant  gebruik ik Werkkracht bij Kanker om mensen te begeleiden in hun terugkeer naar werk. Specialistische begeleiding die ik iedere werkende gun die met kanker geconfronteerd wordt en iedere werkgever die wil eten hoe het beste om te gaan met een zieke medewerker.

Ben je werkgever, werknemer of ondernemer in de noordelijke regio en heb je vragen over en/of behoefte aan re-integratiebegeleiding op het gebied van kanker en werk? Wil je weten wat ik namens Re-turn voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

‘Ik heb in de gesprekken met Annita warme en betrouwbare steun ervaren. Haar frisse, zorgvuldige inzichten gaven me weer ademruimte in een beklemmende periode.’

– cliënt