Verlassen des Weges verboten

Ik geloof dat ieder mens zijn eigen pad in het leven kan vinden en volgen. En ook dat je daar het beste uit jezelf kunt halen, hoe moeilijk het er soms ook is.

Je eigen levenspad vinden en volgen betekent voor mij dat je het leven dat je leidt omarmt en eigenaar wordt van je eigen verhaal. Daarvoor is nodig dat je leert om te gaan met wat je tegenkomt op je pad: liefde, vreugde, geluk, onrecht, pijn en verdriet. Jouw leven, met alles erop en eraan.

Alles wat je meekrijgt, meemaakt en kiest, maakt jou tot wie je bent als mens. Wanneer je dit kunt integreren in je denken, voelen en doen, ervaar je innerlijke rijkdom en wordt je leven heel. Dat zijn grote woorden, ik weet het! En ook dat dit in de praktijk van het leven vaak een hele klus is.

Leren om te gaan met wat er op je levenspad gebeurt, vraagt moed. Door een onderzoekende houding naar wat je denkt, voelt en doet en de bereidheid om te vormen wat nodig, kun je jezelf in al je kwetsbaarheid leren kennen en je daarmee verbinden met de wereld om je heen. Het goede nieuws is dat je dit nooit alleen hoeft te doen: er zijn mensen en doelen om jou te stimuleren om in beweging te komen.

Ga jij het aan?

Levensfasen en coaching

In elke levensfase kunnen specifieke vragen opkomen over leven, relaties, gezondheid, werk. Levensfase coaching gaat over het onderzoeken van zulke levensvragen. Ze hebben altijd te maken met jou, wat je meemaakt, de betekenis die je aan gebeurtenissen geeft, wat jouw perspectief is en hoe jij je ermee verhoudt tot de wereld om je heen. Door dingen die je meemaakt op je levenspad maar ook door de overgang naar een nieuwe levensfase, kun je vastlopen en kan de behoefte ontstaan anders naar je leven te gaan kijken. Op zo’n moment is het belangrijk de vragen die in je leven te onderzoeken.

Levensvragen gaan over idealen, waarden, relaties, houvast en richting, zin en betekenis, toekomst en perspectief

Ze kunnen tevoorschijn komen in het alledaagse leven maar vaak ook na het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis. Een kenmerk van een levensvraag is dat deze over jou en jouw leven gaat. Zo’n vraag kondigt niet zelden aan dat er verandering gaande en/of nodig is in je leven. Een levensvraag markeert zo een overgangssituatie en helpt je als het ware om het proces van een persoonlijke en/of professionele ontwikkeling aan te gaan. In dit proces kan ik als coach voor jou een veilige basis en een vraagbaak zijn.

Herken je jezelf in een van onderstaande levensvragen?

 • Ik heb iets meegemaakt waar ik niet mee uit de voeten kan. Waarom overkomt mij dit?
 • Wat is op dit moment echt belangrijk voor mij?
 • Het is zo’n chaos in mijn hoofd. Hoe kan ik dat op orde brengen?
 • Na mijn ziekte ben ik alle vertrouwen kwijt. Hoe krijg ik dat terug?
 • Waarom heb ik zo vaak ruzie met mijn partner/kinderen/leidinggevende/collega’s?
 • Hoe kan het dat mijn leven soms zo leeg voelt?
 • Ik heb alles wat ik wilde bereiken en toch voel ik me niet gelukkig. Wat kan ik doen om dat te veranderen?
 • Er is zoveel onrust in mij. Hoe kan ik mezelf beter leren kennen?
 • Mijn werk geeft me geen voldoening meer. Wat kan ik nu ondernemen?
 • Door mijn leeftijd voelt het alsof ik een grens ben gepasseerd. Wat kan en wil ik eigenlijk met de rest van mijn leven?
 • Na het overlijden van iemand die veel voor mij betekende, ben ik de richting in mijn leven kwijt geraakt. Hoe vind ik weer houvast?

 

Heb je een van bovenstaande of een andere levensvraag? Wil je meer informatie en/of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op.

‘Annita zet losse levensgebeurtenissen in het perspectief van de levensloop, een groter perspectief. Dat gaf mij overzicht en houvast.’

-cliënt