Verlassen des Weges verboten

Ik geloof dat ieder mens zijn eigen pad in het leven kan vinden en volgen. En ook dat je alleen daar het beste uit jezelf kunt halen, hoe onbegaanbaar dat pad soms ook lijkt.

Je eigen levenspad volgen. Het leven dat je leidt omarmen en eigenaar worden van je eigen verhaal. Leren omgaan met wat je tegenkomt: liefde, vreugde, geluk, onrecht, pijn en verdriet. Jouw leven, met alles erop en eraan.

Dat kan! Wanneer je dit kunt integreren in je denken, voelen en doen, word je innerlijk rijker en zul je meer liefde ervaren van de mensen om je heen. Dat zijn grote woorden, ik weet het! En ook dat dit in de praktijk van het leven vaak een hele klus is. Ik kan je daar in begeleiden.

Wat je krijgt, meemaakt en kiest, maakt jou tot wie je bent als mens. Dat aankijken en ermee omgaan, vraagt moed. Door een onderzoekende houding naar wat je denkt, voelt en doet en de bereidheid om te vormen wat nodig, kun je jezelf in al je kwetsbaarheid leren kennen. Van daaruit verbind je je beter met de wereld om je heen. Ga jij het aan?

Levensfasen en levensvragen

Levensvragen zijn eigenlijk niets anders dan vragen over het leven. En ze komen in elke levensfase voor. Zo simpel is het. Dat wil niet zeggen dat omgaan met levensvragen simpel is. Soms kan dat zelfs behoorlijk ingewikkeld zijn en complex. Je kunt er als mens behoorlijk in vastlopen. Elke levensfase kent zijn eigen dynamiek qua levensvragen.

Is dat bij jou het geval? Of loop je al een tijdje rond met een sudderende vraag en wil je daarover sparren met iemand die professioneel betrokken is? Weet je welkom in mijn praktijk.

Levensvragen gaan over jouw idealen, waarden, relaties. En over houvast en richting, zin en betekenis, toekomst en perspectief

Herken je jezelf in een van onderstaande levensvragen?

 • Ik heb iets meegemaakt waar ik niet mee uit de voeten kan. Waarom overkomt mij dit?
 • Wat is op dit moment echt belangrijk voor mij?
 • Het is zo’n chaos in mijn hoofd. Hoe kan ik dat op orde brengen?
 • Na mijn ziekte ben ik alle vertrouwen kwijt. Hoe krijg ik dat terug?
 • Waarom heb ik zo vaak ruzie met mijn partner/kinderen/leidinggevende/collega’s?
 • Hoe kan het dat mijn leven soms zo leeg voelt?
 • Ik heb alles wat ik wilde bereiken en toch voel ik me niet gelukkig. Wat kan ik doen om dat te veranderen?
 • Er is zoveel onrust in mij. Hoe kan ik mezelf beter leren kennen?
 • Mijn werk geeft me geen voldoening meer. Wat kan ik nu ondernemen?
 • Door mijn leeftijd voelt het alsof ik een grens ben gepasseerd. Wat kan en wil ik eigenlijk met de rest van mijn leven?
 • Na het overlijden van iemand die veel voor mij betekende, ben ik de richting in mijn leven kwijt geraakt. Hoe vind ik weer houvast?

Heb je een van bovenstaande of een andere levensvraag? Beleef je een overgangsfase in je leven? Wil je weten wat je in de levensfase waar je in zit kunt leren? Neem contact op met mij.

‘Annita zet losse levensgebeurtenissen in het perspectief van de levensloop, een groter perspectief. Dat gaf mij overzicht en houvast.’

-cliënt