Scholing en kwaliteit

2023: training Verlies en rouw: de laatste levensfase bij Psychodidact Opleidingsinstituut Psychologie in Waalwijk.

2023: training Verlies en rouw: de essentie bij Psychodidact Opleidingsinstituut Psychologie in Waalwijk.

2023: training Polyvagaal Theorie bij het Expertisecentrum Omgaan met Verlies in Heeze.

2021-2022: opleiding Systemisch Coachen aan het Bert Hellinger Instituut in Groningen.

2020-2021: opleiding Secure Base Coachen aan de School voor Transitie. Werken met de Transitiecirkel, waarin contact maken, hechten en verbinden, afscheid, verlies en rouw en betekenis geven en roeping leidende thema’s zijn.

2017-2018: met autobiografisch schrijven help ik mensen om zin en betekenis te geven aan gebeurtenissen in hun leven. Ik volgde hiervoor opleidingen aan het Instituut voor Biografiek en de Rijksuniversiteit Groningen.

2012-2016: opleiding tot Biografisch Coach aan het Instituut voor Biografiek, met als basis Levensloopkunde.

2001-2004: School voor Journalistiek. Human Interest het favoriete genre.

Als coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik onderschrijf en conformeer me aan de Internationale Ethische Code voor coaches mentoren en supervisoren (IEC).

Levensfasen- en loopbaanbegeleiding

Sinds 2016 begeleid ik mensen die in hun leven en/of werk tegen vragen of drempels aanlopen. Inmiddels heb ik een groot aantal mensen via coaching en re-integratie op weg geholpen, met vaak als resultaat nieuwe inzichten en een ander perspectief.

Ik werk als coach/begeleider om wezenlijk van betekenis te kunnen zijn voor mensen die met mij een vraag of probleem willen onderzoeken welke speelt in  leven en/of werk. Ik ben geschoold om mijn eigen levenservaring op een professionele manier te integreren in mijn werk. Daarbij is de ontmoeting met mensen en mijn ervaring met situaties een belangrijke en onmisbare bron van inspiratie.

Mijn coachstijl kenmerkt zich door openheid, luisteren, rake vragen stellen, reflecteren op antwoorden, het aanreiken van een ander perspectief of door gewoon stil te zijn en mee te voelen. Op deze manier hoop ik een bijdrage te leveren aan het proces van verandering en ontwikkeling bij anderen.

Logo

Mijn praktijklogo bestaat uit de eerste letter van mijn naam. Deze A heeft de vorm van de Eiffeltoren in Parijs, dit omdat ik zo van die stad hou en me er mee verbonden voel. Overdag is de toren een zichtbaar herkenningspunt en als het ’s avonds donker wordt, schijnt hij zijn licht over de stad. Zo’n punt heeft iedereen in zijn leven nodig. Allereerst als houvast in je leven, dat jou bekend is maar door ingrijpende gebeurtenissen ook ineens heel vreemd kan voelen. Ten tweede omdat het verhelderend en helpend is wanneer je af en toe je licht eens laat schijnen op wat er op je levenspad gebeurt.

Een continue proces 

De cirkel om de A betekent voor mij dat een begeleidingstraject een vertrekpunt heeft en een richting om naartoe te werken. Maar daar blijft het niet bij. Ontwikkeling is een continu proces, het gaat altijd door. Wanneer je in dat proces houvast hebt, in en buiten jezelf, kun je onder alle omstandigheden telkens opnieuw in beweging komen. Als coach ben ik in dat proces een secure base, die cliënten steunt en hen aanmoedigt om stappen te zetten.

Watermerk

Het watermerk in mijn logo staat symbool voor de metrolijn van Parijs. Ondergronds vormt deze een heel eigen netwerk waar reizigers zich dag en nacht verplaatsen van A naar B. Ze kunnen er instappen, overstappen, uitstappen. In dat beeld schuilt voor mij de symboliek van het leven: als mens ben je altijd onderweg. Op je levenspad krijg je te maken met talloze overgangsmomenten. Je zet zelf steeds de volgende stap, kiest een richting en volgt je eigen koers, jouw bestemming. Je kiest je eigen vertrekpunt, gaat op weg en komt ergens aan. Zo ontvouwt zich gaandeweg jouw levenspad, zo schrijf jij je eigen biografie.

Wil je kennis maken? Of heb je vragen? Neem dan contact op via mail of telefoon.

‘Annita voelde mijn situatie goed aan. Wat opviel was haar manier van vragen stellen, luisteren en teruggeven. Zo legde ze snel bloot waar voor mij de angel zat.’