Kwaliteit en scholing

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en werk volgens de Internationale Ethische Code voor coaches mentoren en supervisoren.

Schrijven: ik studeerde Journalistiek aan Hogeschool Windesheim. Human Interest werd mijn favoriete genre.

Coachen maakt het mogelijk om verdieping te brengen in gesprekken en mensen te begeleiden. Ik volgde de opleiding Secure Base Coachen aan de School voor Transitie. Hier leerde ik werken met de Transitiecirkel, waarin contact maken, hechten en verbinden, afscheid, verlies en rouw en betekenis geven en roeping belangrijke thema’s zijn. Eerder volgde ik de opleiding tot Biografisch Coach aan het Instituut voor Biografiek.

Autobiografisch schrijven helpt mensen om zin en betekenis te geven aan gebeurtenissen van hun leven. Ik volgde opleidingen hiervoor aan het Instituut voor Biografiek en de Rijksuniversiteit Groningen.

Praktijk Biografiek

Mijn coachpraktijk is begin 2016 opgericht, vanuit de behoefte om meer te doen voor mensen die een verhaal met mij delen en vragen willen onderzoeken die daaruit voortkomen. Daarvoor werkte ik 15 jaar als journaliste en tekstschrijver. In die rol interviewde ik veel mensen.

Met veel plezier begeleid ik nu mensen met levens- en loopbaanvragen. Inmiddels heb ik een groot aantal mensen via coaching en re-integratie op weg kunnen helpen. In gesprekken met mij kregen ze inzichten en zijn ze (weer) in beweging gekomen.

Motivatie

Mensen die in zichzelf willen investeren en in staat zijn om op hun leven en zichzelf te reflecteren, zijn bij mij helemaal op hun plek. Ik werk met coachees vanaf 35 jaar, die gemotiveerd zijn om een persoonlijke en/of professionele vraag te onderzoeken onder begeleiding van mij als professional.

Door mijn manier van luisterend vragen krijgen coachees snel inzicht in hun doen en laten, vinden ze nieuw houvast en richting in hun leven en/of werk. Dat is voor hen en mij van grote waarde.

Logo

Mijn praktijklogo bestaat uit de eerste letter van mijn naam. Deze A heeft de vorm van de Eiffeltoren in Parijs, dit omdat ik zo van die stad hou en me er mee verbonden voel. Overdag is de toren een zichtbaar herkenningspunt en als het ’s avonds donker wordt, schijnt hij zijn licht over de stad. Zo’n punt heeft iedereen in zijn leven nodig. Allereerst als houvast in je leven, dat jou bekend is maar door ingrijpende gebeurtenissen ook ineens heel vreemd kan voelen. Ten tweede omdat het verhelderend is wanneer je af en toe je licht eens laat schijnen op wat er op je levenspad gebeurt.

Een continue proces 

De cirkel om de A betekent voor mij dat een begeleidingstraject een vertrekpunt heeft en een richting om naartoe te werken. Maar daar blijft het niet bij. Ontwikkeling is een continu proces, het gaat altijd door. Wanneer je in dat proces houvast hebt, in en buiten jezelf, kun je onder alle omstandigheden telkens opnieuw in beweging komen.

Watermerk

Het watermerk in mijn logo staat symbool voor de metrolijn van Parijs. Ondergronds vormt deze een heel eigen netwerk waar reizigers zich dag en nacht verplaatsen van A naar B. Ze kunnen er instappen, overstappen, uitstappen. In dat beeld schuilt voor mij de symboliek van het leven: als mens ben je altijd onderweg. Op je levenspad krijg je te maken met talloze overgangsmomenten. Je zet zelf steeds de volgende stap, kiest een richting en volgt je eigen koers, jouw bestemming. Je kiest je eigen vertrekpunt, gaat op weg en komt ergens aan. Zo ontvouwt zich gaandeweg jouw levenspad, zo schrijf jij je eigen biografie.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op via mail of telefoon.

‘Annita voelde mijn situatie goed aan. Wat opviel was haar manier van vragen stellen, luisteren en teruggeven. Zo legde ze snel bloot waar voor mij de angel zat.’