Scholing en kwaliteit

Vanaf het najaar van 2021 volg ik de opleiding Systemisch Coachen aan het Bert Hellinger Instituut in Groningen.

In 2020-2021 volgde ik de opleiding Secure Base Coachen aan de School voor Transitie. Hier leerde ik werken met de Transitiecirkel, waarin contact maken, hechten en verbinden, afscheid, verlies en rouw en betekenis geven en roeping leidende thema’s zijn.

Van 2012-2016 studeerde ik Levensloopkunde in de opleiding tot Biografisch Coach aan het Instituut voor Biografiek.

Interviewen en schrijven leerde ik op de School voor Journalistiek, van 2001-2004. Human Interest is het genre waar ik me in thuis voel.

Met autobiografisch schrijven help ik mensen om zin en betekenis te geven aan gebeurtenissen in hun leven. Ik volgde hiervoor opleidingen aan het Instituut voor Biografiek en de Rijksuniversiteit Groningen.

Als coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik werk volgens de Internationale Ethische Code voor coaches mentoren en supervisoren.

Levensfasen- en loopbaanbegeleiding

Ik ben coach en begeleider geworden om wezenlijk van betekenis te kunnen zijn voor mensen die een vraag of probleem met mij delen en vragen willen onderzoeken die daaruit voortkomen. Mijn beroep als journalist, waarin ik daarvoor werkte, is een belangrijke inspiratiebron geweest en een waardevolle leerschool.

Sinds 2016 begeleid ik met veel plezier mensen met levens- en/of loopbaanvragen. Inmiddels heb ik een groot aantal cliënten via coaching en re-integratie op weg geholpen, vaak met nieuwe inzichten en een ander perspectief.

Logo

Mijn praktijklogo bestaat uit de eerste letter van mijn naam. Deze A heeft de vorm van de Eiffeltoren in Parijs, dit omdat ik zo van die stad hou en me er mee verbonden voel. Overdag is de toren een zichtbaar herkenningspunt en als het ’s avonds donker wordt, schijnt hij zijn licht over de stad. Zo’n punt heeft iedereen in zijn leven nodig. Allereerst als houvast in je leven, dat jou bekend is maar door ingrijpende gebeurtenissen ook ineens heel vreemd kan voelen. Ten tweede omdat het verhelderend is wanneer je af en toe je licht eens laat schijnen op wat er op je levenspad gebeurt.

Een continue proces 

De cirkel om de A betekent voor mij dat een begeleidingstraject een vertrekpunt heeft en een richting om naartoe te werken. Maar daar blijft het niet bij. Ontwikkeling is een continu proces, het gaat altijd door. Wanneer je in dat proces houvast hebt, in en buiten jezelf, kun je onder alle omstandigheden telkens opnieuw in beweging komen. Als coach ben ik in dat proces een secure base, die cliënten steunt en hen aanmoedigt om stappen te zetten.

Watermerk

Het watermerk in mijn logo staat symbool voor de metrolijn van Parijs. Ondergronds vormt deze een heel eigen netwerk waar reizigers zich dag en nacht verplaatsen van A naar B. Ze kunnen er instappen, overstappen, uitstappen. In dat beeld schuilt voor mij de symboliek van het leven: als mens ben je altijd onderweg. Op je levenspad krijg je te maken met talloze overgangsmomenten. Je zet zelf steeds de volgende stap, kiest een richting en volgt je eigen koers, jouw bestemming. Je kiest je eigen vertrekpunt, gaat op weg en komt ergens aan. Zo ontvouwt zich gaandeweg jouw levenspad, zo schrijf jij je eigen biografie.

Wil je kennis maken? Of heb je vragen? Neem dan contact op via mail of telefoon.

‘Annita voelde mijn situatie goed aan. Wat opviel was haar manier van vragen stellen, luisteren en teruggeven. Zo legde ze snel bloot waar voor mij de angel zat.’