Wandelcoaching 

Sinds ik buiten gebruik als omgeving voor begeleiding en coaching, ervaar ik steeds meer de positieve werking ervan, voor mezelf als coach en, belangrijk, voor coachees.

Daarom coach ik vanuit Praktijk Biografiek buiten als dat kan en blijven we binnen als dat nodig is, bijvoorbeeld voor het proces.

Stress- en Burn-out coaching – Als wandelcoach werk ik samen met Liberi Coaching, specialist in coaching bij stress en burn-out. Alle coachsessies voor Liberi vinden buiten plaats. Kijk hier wat ik namens Liberi voor je kan betekenen. 

Buitencoach

Niets zo heilzaam als een coachsessie in de natuur! Bewegen, buiten zijn, gebruik maken van de elementen die beschikbaar zijn in verschillende landschappen: het werkt.

Ook buiten gebruik ik verschillende werkvormen, die ik speels en intuïtief toepas. De natuur leent zich daar optimaal voor. Ik kijk naar wat zich in een sessie aandient en hoe de natuur daarbij kan helpen. Hierbij laat ik me inspireren door inzichten uit onder andere de Levensloopkunde (Biografiek), secure base leiderschap, systemisch coachen en de polyvagaal theorie.

Waar?

Wandelgebieden waar Praktijk Biografiek te vinden is: Leeuwarden-Oentsjerk-Tytsjerk-Ryptsjerk-Beetsterzwaag-Olterterp-Bakkeveen-Siegerswoude-Oranjewoud.

Werkvormen

Levensloopkunde | elke fase in de levensloop biedt andere mogelijkheden en uitdagingen voor de groei en ontwikkeling van je karakter en individualiteit. De ontwikkeling van liefde, vrijheid en verantwoordelijkheid zijn hierin essentieel.

Secure Base leiderschap |  een secure base is een bron waardoor we ons welkom voelen en die ons inspireert en aanmoedigt om in verbinding de uitdagingen die het leven biedt aan te gaan. Secure base leiderschap gaat over verbinding maken met je eigen kwetsbaarheid en van daaruit anderen helpen in hun proces van keuzevrijheid en verandering. Een secure base nodigt anderen uit te experimenteren, fouten te maken, lef en veerkracht te ontwikkelen, zich met anderen te verbinden en hun potentieel aan te spreken.

Systemisch coachen | de kunst en kunde om samen met een persoon of groep de verborgen patronen en dynamieken in de systemen waar iemand deel van is boven water en hanteer te maken. Het doel hiervan is om de natuurlijke plek in het systeem te vinden en van daaruit de energie te laten stromen.

Aan de slag in de buitenlucht

Wil je meer informatie over coachen in de natuur/wandelcoaching? Heb je een vraag waarmee je in de buitenlucht aan de slag wilt gaan? Neem dan contact op. We kunnen samen je behoefte verkennen en de mogelijkheden bespreken.

‘Als je uit de pas loopt, maak je het mooiste ritme.’

– Loesje